• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

18. ÖZEL RESİM MÜZAYEDESİ

Lot: 1 » Resim

MEHMET GÜN

Kağıt Üz Karışık Teknik, 50x65 Cm

Mehmet Refik Gün (1954-2014): 1954 Yılında Doğan Ressam 1983’Te Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde Eğitim Gördü. Sayısız Karma Sergiye Katılan Çok Sayıda Kişisel Sergi Açan Sanatçı, İtalya, Fransa, New York, Roma Ve Berlin’de Resim Çalışmalarına Devam Etti. Resmin Yanı Sıra Fotoğrafa Da Yönelen Gün, Son Sergisinde Tekrar Tuval İşleri Yapmıştı. Berlin Sanat Çevrelerinde Denis Gün İsmiyle De Tanınan, İksv’nin Kurucusu Aydın Gün’ün Oğlu Olan Ressam Mehmet Gün Uzun Yıllardır Yaşadığı Berlin'de Vefat Etmiş, Cenazesi Türkiye'ye Getirilerek Kanlıca, Beykoz'daki Kanlıca Mezarlığı'nda Aile Kabristanına Defnedilmiştir. Yapıtlarında Kavramsal Anlayışı Temel Alan Gün, Beyaz Zemin Üzerinde Leke Ve Kaligrafi Kullanarak Eserlerini Yorumluyordu.

Detaylar
Lot: 2 » Resim

AHMET YEŞİL

Tuval Üzeri Yağlıboya, 2003 Tarihli. 35x45 Cm

Ahmet Yeşil (1954): Mersin’de Doğdu. İlk, Orta Ve Lise Eğitimini Aynı İlde Gördü. 1972 Yılında Geçirdiği Bir Rahatsızlık Sonucu Yürüme Yeteneğini Kaybetti. Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik Ve Ernür Tüzün' Den Gerekli Resim Eğitimini Aldı. Başta Kültür Bakanlığı, D.Y.O. Eğitim Vakfı Müzesi, Ankara Resim Heykel Müzesi, Körfez Belediyesi Müzesi, Balıkesir Belediyesi Devrim Erbil Müzesi, Cumhurbaşkanlığı Koleksiyonu, İngiltere Kraliyet Koleksiyonu, ,Cumhuriyet Gazetesi Müzesi, Uğur Mumcu Vakfı Koleksiyonu, Hacettepe Üniversitesi Resim Heykel Müzesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi, Olmak Üzere Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda, İngiltere, İtalya Ve Birçok Dış Ülkelerde De Yapıtları Bulunmaktadır. Sanatçı; Upsd - Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği . Ankara Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği Üyesidir. Sanatçı Şimdiye Kadar 91 Kişisel Olmak Üzere 289 Karma Ve Yarışma Sergisine Katıldı. Ulusal Ve Uluslararası Yarışmalarda 20 Ödül Aldı.

Detaylar
Lot: 3 » Resim

BEHRUZ KUUL

Duralit Üzeri Yağlıboya, 20x30 Cm

Behruz Kuul (Bahruz Guliyev) : 1988 Yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde Doğdu. Babası Cemşid Guliyev'in Güzel Sanatlar Konusundaki Hobisi, Küçük Bahruz'un Çocukluğundan İtibaren Boya Ve Atölye Atmosferinde Büyüyeceğini Belirlemesi İçin Verimli Bir Zemin Yarattı. 2005-2009 Nahçıvan Devlet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Okudu Ve Eğitimi Sırasında Yeteneği İle Fark Edildi. Mezun Olduktan Sonra 2010 Yılında Nahçivan Ressamlar Birligi Tarafından Kendisine Tahsis Edilen Atölyede Bağımsız Olarak Çalışmaya Başladı. Aynı Yıl Azerbaycan Ressamlar Birliği Üyeliğine Seçildi. 2010-2015 Yıllarında Yurt İçinde Ve Yurt Dışı Sergilerine, Yarışma Ve Festivallerine Eserlerile Katıldı. 2015 Yılında Türkiye Cumhuriyeti'ne Taşınmış Olup Yaratıcı Çalışmalarını İstanbul Ve Bodrum Atölyelerinde Sürdürmektedir. O Yıldan Bu Yana Çalışmalarını Türkiye'deki Birçok Yerel Sanat Fuarı, Festival Ve Sergide Başarıyla Sergiledi. Türkiye'nin Farklı Bölgelerinde 4 Kişisel Sergisiyle Sanatseverlerin Karşısına Çıktı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere Ve Amerika'da Özel Koleksiyonlarda Tutulmaktadır. Behruz Kuulun Yaratdığı Yapıtlarda İnsanın Doğası Ve Psikolojisi Üzerinden Anlam Arayışları Kavramları İle Biçimlenmektedir. Ressam Farklı Perspektif Acısı İle İmpasto Tekniğinin Gücünden Yararlanarak Bir Anlamda Sanki Bir Analist Terapist Gibi Bilinçaltının Doğa Üzerinde Etkileşimini, Kentleşmenin Getirdiği Yalnızlık İzolasyon Hayatda Varoluşcu Yönelimin Ritmik Kompozisyonlarını Aktarmaktadır. Ressam Kentleşmenin İnsanın Davranışına Onun Psikolojisine Etkisini Doğadaki Tenha Ağaçlarla, Bazen Arka Planda Üç Boyutlu Semadaki Bulutların Harmonik Dinamiği Fluid Art Tekniğine Benzer Renk Patlaması İle Hiperbolik Hatlar Yaratarak, Sanki İnsanın Psikolojik Duygusal Durumunun İmgeselden Simgesele Geçmiş Transformasyonunu Tasvir Etmişdir. Sanat Estetiğinin İfadesi İle Behruz Kuul Tarafından Harmanlanmış Romantizm Metodu İle İnsanın Bireysel İç Dünyası Beraber Toplumsallaşmış Kalıpları Da Konu Almıştır.

Detaylar
Lot: 4 » Resim

MEHMET PESEN

Mukavva Üzeri Yağlıboya, “Gelin Alayı”, 22x15 Cm

Mehmet Sait Pesen (1923-2012): 1923 Yılında İstanbul'da Doğan Sanatçı, 1948 Yılında Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nü Bitirdi. Hocaları Bedri Rahmi Eyüboğlu 'Nun Öğretisi Doğrultusunda Arkadaşlarıyla Kurulan On'lar Grubu İçinde Yer Aldı; Minyatürle Resmi Bağdaştıran Eserler Üretti. Mehmet Pesen Retrospektif, 1956-2011.

Detaylar
Lot: 5 » Resim

ŞAHİN PAKSOY

Kağıt Üzeri Karışık Teknik, 26x36 Cm

Şahin Paksoy (1952- ): Türkiye’deki Çok Çeşitli Kültürlerin İçinden Çıkan Ve Bu Toprakların Meydana Getirdiği Özellikleri Kullanarak, Hayal Süzgecinden Geçen İmleri Yapıtına Aktarıyor Sanatçı… Bu Oluşumu Yaratabilmek İçin Orta Asya’ya, Anadolu’ya, Bizans’a, Selçuklu’ya Ve Osmanlı’ya Bakıyor. Onların Resmi Değerlendirme Tarzını Kendi Hayal Dünyasında Kurup, Çağdaş Türk Resmini Ortaya Koymaya Çalışıyor. Kısılan Gözlerde Bazen Osmanlı Minyatürleri, Bazen Bizans İkonaları, Bazen İse Selçuklu Halıları Bizi Karşılıyor.

Detaylar
Lot: 6 » Resim

ÜMMET KARACA

Tuval Üzeri Yağlıboya, “Pierre Loti’den Kış Manzarası”, 50x60 Cm

Ümmet Karaca: 1956 Gürcistan'da Doğdu. 1978 - 1982 Tiflis Yüksek Ressamlar Okulunda Öğrenim Gördü, Çalışmalarına İstanbul'da Sürdürüyor. Kişisel Sergiler 1987 Tiflis, Gürcistan 1993 Varol Sanat Galerisi, İstanbul (Kişisel) Tüyap Sanat Fuarı, Varol Sanat Galerisi, İstanbul 1995 Tüyap Sanat Fuarı, Galeri Artist, İstanbul (Kişisel) 1997 Ankara Odtü Mustafa Parlar Galerisi, Ankara (Kişisel) 1998 Teku Sanat Galerisi, Ankara (Kişisel) 1999 Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul (Kişisel) Atatürk Resim Heykel Müzesi, Ankara (Kişisel) 2000 Büyükada Anadolu Kulubü, İstanbul (Kişisel) 2002 Kemer Country, İstanbul (Kişisel) 2004 Akyol Sanat Evi, İstanbul (Kişisel) 2016 Deyim Sanat Galerisi Karma Sergiler Deyim Sanat Galerisi 2012-2020.

Detaylar
Lot: 7 » Resim

BURCU YAVUZ

Tuval Üzeri Yağlıboya, 80 Cm

Burcu Yavuz: 1979 Karabük Doğumlu Sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Mezun Olduktan Sonra Resim Çalışmalarının Yanında Uzun Yıllar Tv’de Kültür Sanat Programlarının Yapımcılığını Ve Sunuculuğunu Yaptı. Bodrum’a Yerleşmesiyle Birlikte Atölyesini Kuran Sanatçı Çalışmalarına Hâlen Burada Devam Etmektedir. Yurt İçi Ve Yurt Dışında Bir Çok Karma Ve Kişisel Sergilerde Yer Almıştır. Paris’te Bulunan ‘Louvre’ Müzesinin Düzenlediği Dünya Çapındaki Fuarda Bir Çok Kez Ülkemizi Temsil Etmiştir. 2018’De Marsilya’da Düzenlenen Konsolosluklar Arası “Consul’art” Da Ve “Cannes Art Fair” De Yine Ülkemizi Temsil Etmiştir. Sanatçı Eserlerinde Yer, Zaman Ve Mekan Algısı Olmaksızın Kozmos’u Resmetmiştir. Bilinmezliği Merak Etmiş, Ona Gelen Mesajlar Doğrultusunda Eserlerini Ortaya Çıkarmıştır. Evrenin Sırlarla Dolu Noktasından Hareketle, Tüm Dinlerde Ortak Birleşen Olan “Araf Zamanı” Onu Çok Etkilemiştir. Ve Yine Zaman Ve Mekanı Asla Bilinemeyen Bu Gizemli Durumu Tuvaline Yansıtmıştır. Konu Olan Bu Durum, Sanatçının Tekniksel Anlamda Gelişimini Şekillendirmiştir. Çok Fazla Teknik Ve Malzeme Zenginliği İle Kendine Has Bir Üslûp Yaratmıştır. Eserleri Yurt İçi Ve Yurt Dışında Birçok Koleksiyona Girmiştir. Sanatçıya Ait 200x200 Ebadında İki Eseri Qatar Çağdaş Sanatlar Müzesinde Sergilenmektedir.

Detaylar
Lot: 9 » Resim

MUSTAFA DEMİRPENÇE

Tuval Üzeri Yağlıboya, 49x49 Cm

Mustafa Demirpençe: 1981 Yılında Kayseri'de Doğdu. Dumlupınar Üniversitesi'nde Tekstil Ve Tekstil Baskı Eğitimi Aldı. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Bir Yıl Kadar Okudu. Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü'nden Mezun Oldu. Selçuk Üniversitesinde Yüksek Lisans Eğitimi Aldı. Çalışmalarının Bütününe Bakıldığında Zaman Teması Üzerinde Dursa Da 'İnsan' Ve 'Zaman' Konularını Ele Alarak ‘İz’ Yolcuğunu Başlatmıştır. Çizgiler; Yaşamın Her Yönüyle Devam Ettiğini Ve Bu Döngü İçerisinde Kırılmaların, Kimlik-Kişilik Karmaşasının, Cinsiyet Ayrımlarının Çarpıcı Sonuçlarını Anlatmaktadır. Zaman Zaman Dokular Ön Planda İken Zaman Zaman Çizgi Ve Kozalar Ön Plana Çıkmaktadır. Kozalar Yeniden Varoluşu Ve Dolayısıyla Egzistansiyalizm Yani ‘’Varoluşçu Felsefeyi’’ Sembolize Eder. Sivri Uçlar Ve Yumuşak Geçişler Gibi Detaylar Var Olmanın İçindeki İnsan Hallerini Anlatır… Bir Noktadan Dağılarak/Başlayarak Yolculuğunu Devam Ettiren Daire İçindeki Duraksamalar Denge Bozucu Mutlu/Mutsuz Anları, Çelişkileri, Kırılmaları Ve İnsanın İnsana Bilerek Ya Da Bilmeyerek Bir Manada Soyut Dokunuşlarını Sunar.

Detaylar
Lot: 10 » Resim

SALİH ZEKİ

Tuval Üzeri Yağlıboya, “Şemsiyeli Kadınlar”, 1965 Tarihli, 60x30 Cm

Salih Zeki: İstanbul'da Doğdu. Pek Çok Okula Girdi Çıktı. Daha Sonra Askere Gitti Ve 1954 Yılında Askerliğini Bitirip İstanbul'a Döndü. Ticari Yaşama Atıldı. Ajansçılık, Gazetecilik, Fotoğrafçılık Gibi Çeşitli İşler Yaptı. 1960 Yılından Başlayarak Yoğun Bir Biçimde Resim Sanatıyla İlgilenmeye Başladı Ve Şeref Akdik'ten Resim Dersleri Aldı. Aynı Yıl Fikret Adil'in Yazdığı Gazete Köşesinde De Haber Verdiği Gibi Kadıköy'de Gençlik Kütüphanesi'nde Şeref Akdik, Celal Uzmen, Feridun Ertaş, Necdet Kalay, Türkhan Başpınar İle Birlikte Çalışmalarını Sergileme Olanağı Buldu. 1978 Yılından Başlayarak Bir Süre Resim Çalışmalarından Koptu Ve 1983'Te Yeniden Bir Dönüş Yaptı.

Detaylar
Lot: 12 » Resim

HİKMET ONAT

Tuval Üzeri Yağlıboya, 44x35 Cm

Hikmet Onat(1882 - 1977): Babası, Deniz Binbaşısı Kanlıcalı Murat Bey’dir. Babasının İsteği Üzerine Heybeliada Bahriye Mektebi'ne Girdi, 1905'De Bitirdi. Bir Süre Güverte Subayı Olarak Görev Yaptı. Ruhi Arel İle Birlikte Sanayi-İ Nefise Mekteb-İ Âlisi'nde Resim Derslerine Devam Etti, Aynı Zamanda Bahriye Fotoğrafçısı Ali Sami Beyin Yanında Çalıştı Ve 1905'De Okula Girdi. Açılan Avrupa Sınavını Kazanarak 1910'Da Paris'e Gitti. Cormon'un Atölyesinde Çalıştı. 1. Dünya Savaşı'nın Başlamasıyla Yurda Döndü. Mekteb-İ Sultani (Galatasaray Lisesi) Resim Öğretmenliği Yaptı. Müdür Halil Ethem'in İsteği Üzerine Sanayi-İ Nefise Mektebi'ne Geçti, Varnia Zarzecki'nin Yerine Hazırlık Sınıfı Hocalığına Atandı, Daha Sonra Atölye Şefliğine Geçti. 1939'Da Chp'nin Düzenlediği Yurt Gezileri Kapsamında Bursa'ya Gitti, L Mayıs 1949'Da, 65 Yaşında Emekli Oluncaya Dek Bu Kurumda Hocalık Yaptı. 1914-1918 Yılları Arasında Harbiye Nazırı Enver Paşa'nın Desteklediği Şişli Atölyesi'nde Diğer 1914 Kuşağı Sanatçıları Gibi Savaş, Asker Vb. Konularda Resimler Yaptı. 1908'De Osmanlı Ressamlar Cemiyeti'nin Ve Güzel Sanatlar Birliği'nin Kurucuları Arasında Yer Aldı Ve Sergilerine Katıldı. Devlet Resim Ve Heykel Sergilerinde Yapıtları Yer Aldı, 1973 Ve 1974'De Ödül Aldı. İlk Kişisel Sergisini 1977'De Gerçekleştirdi. Onat, Akademik/İzlenimci Geleneğe Bağlı Kaldı. Akademik, Klasik Dönem Sonrasında Gözlem Ön Plana Çıktı, Doğa Gönüllüleri İle Birlikte Figürlü Kompozisyonlara Yöneldi. Özellikle Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Ulusal Duygulan Yansıtan Konulara Önem Verdi. Resimlerinde, Gün Işığının İzleri Açıklı Koyulu Renk Tuşlarıyla Belirir, İstanbul'un Çeşitli Görüntülerinin, Özellikle Kıyılar, Mavnalar, Suyun Yansımaları, Çırpıntıları Gibi Doğa Deniz İlişkisinin Ön Planda Olduğu Manzaralarında Kalın Bir Boya Katmanı İle Oluşturulmuş Tuşlamalar Göze Çarpar. Yakın Plan Çalışmalarına, İnce Bir Doğa Gözlemi Ve Sevgisi Yansır. Kanlıca, Bebek, Haliç, Çengelköy, Üsküdar, Kabataş Gibi İstanbul'un Çeşitli Yörelerinden Gerçekleştirdiği Manzaralarında İstanbul Sevgisini Öne Çıkartır. Gerçekçi Resimler Yapma İsteğine Karşın Yaşamın Katı Yanlarını Göstermek İstemedi. Neşeli, Sevinç Dolu, Parlak Manzaralara Yöneldi, İzlenimci Olmadığını Vurgulamasına Karşın, Açık Havada Resimler Yaptı, İzlenimci Palete Bağlı Kaldı.

Detaylar
Lot: 15 » Resim

DEVRİM ERBİL

Kağıt Üzeri Karışık Teknik, 55x60 Cm

Devrim Erbil 1937'De Uşak'ta Doğdu. 1955'De İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü`Ne Girdi. Galeride Halil Dikmen'in, Atölyede Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Öğrencisi Oldu. 1959`Da Soyutçu 7'Ler Grubunu Kurdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü`Nü Bitirdi. 1962'De Akademi'ye Asistan Oldu. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu Ve Cevat Dereli Atölyelerinde Görev Aldı. 1963'Te Tülay Tura, Altan Gürman, Adnan Çoker Ve Sarkis'le Mavi Grubu Kurdu. 1965`De İspanya Hükümeti'nin Verdiği Sanat Bursunu Kazanarak Gittiği Madrit Ve Barcelona'da Başladığı Meslek Araştırma Ve İncelemelerine Paris Ve Londra'da Devam Etti. 1969`Da Türkiye Çağdaş Ressamlar Derneği Başkanlığı Görevinde Bulundu. 1970 Yılında İ.D.G.S Akademisi'nden Doçentlik Unvanı Aldı. 1975`De Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı Yaptı. 1979'Da İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü`Ne Atandı; Üç Buçuk Yıl Süreyle Bu Görevde Bulundu. 1981 Yılında İ.D.G.S Akademisi'nde Profösörlüğe Yükseldi. 1985`De Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı, 1988`De Yıldız Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı, 1990 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı Görevine Getirildi. 1991`De Devlet Sanatçısı Unvanı İle Onurlandırılmıştır. Devrim Erbil Yurtdışında Pek Çok Karma Sergi Açtı. Türk Sanatını Tanıtan Sergilerin Komiserliğini Yaptı. (İskenderiye, Belgrad, Sofya, Kuveyt) Sanat Üzerine Konferanslar Verdi, Yazılar Yayınlandı. Sanatçının Eserleri İstanbul-Ankara-İzmir Resim Ve Heykel Müzelerinde, Bükreş Modern Sanatlar Müzesinde, Banja Luka Umnetnicka Galerija`Da Ben And Abby Grey Foundation Koleksiyonu'nda, Ankara Milli Kütüphane Koleksiyonu`Nda, Yurtiçi Ve Yurtdışında Resmi Kurumlarda Ve Özel Koleksiyonlarda Bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 16 » Resim

HAKAN ESMER

Tuval Üzeri Yağlıboya, 70x36 Cm

Hakan Esmer: 1973 Vakfıkebir / Trabzon'da Doğan Hakan Esmer, 1994 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü'nden Mezun Oldu. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans Programını Tamamladı. 1996 Yılından İtibaren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Öğretim Görevlisi Olarak Çalışan, Hakan Esmer Aynı Bölümde Sırasıyla Temel Sanat Eğitimi, Duvar Resmi Teknikleri, Vitray Ve Resim Derslerini Yürütmüştür. 37 Kişisel Sergi Açan Sanatçının Aralarında Eczacılar Birliği Resim Yarışması, Tekel Resim Yarışması, Şefik Bursalı Resim Yarışması, Antalya Resim Festivali, Talens Resim Yarışması, Uluslararsı Plastik Sanatlar Festivali Onur Ödülü'nün De Bulunduğu Toplam 15 Ödülü Bulunmaktadır. 2012 Yılı Ocak Ayında Üniversitedeki Görevinden Ayrılan Sanatçı, Çalışmalarını Eskişehir'deki Atölyesinde Sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 17 » Resim

İBRAHİM SAFİ

Tuval Üzeri Yağlıboya, 1964 Tarihli. 67x51 Cm

İbrahim Safi (1898 - 4 Ocak 1983): Ozan Olan Babasını Üç Yaşındayken Yitirdi. Küçük Yaşta Resim Yapmaya Başladı. On Yaşında, Annesinin Portresini Çizdi. Erivan Lisesi'nde Öğrenimini Sürdürürken Resim Öğretmeni Kolzska Ve Resim Eğitimi Görmüş Akrabalarıyla Çalıştı. Moskova Güzel Sanatlar Akademisi'ne Girebilmek İçin 1913'De Bir Yıl Özel Hazırlık Okuluna Devam Etti. Rus Ressamı Repin'den Etkilendi. İlk Çalışmaları Onun Etkilerini Taşır. 1. Dünya Savaşı'nın Başlamasıyla Öğrenimi Yarıda Kaldı. 1917 Ekim Devrimi'nden Sonra Kafkasya'da Savaşan Orduyla Türkiye'ye Geldi. 1918'De Ailesiyle Birlikte İstanbul'a Yerleşti. Sanayi-İ Nefise Mekteb-İ Âlisi'ne Girdi, Namık İsmail Atölyesinde Çalıştı. 1923'De Mezun Oldu. Namık İsmail'in Yanındaki Çalışmalarını 1930'A Kadar Sürdürdü. 1924-1925 Yıllarında Atatürk Portreleri Çizdi. İlk Sergisini 1946'Da İstanbul'da Gerçekleştirdi. Güzel Sanatlar Birliği Sergilerine, Çeşitli Karma Sergilere Katıldı. 1955'Ten Sonra İsviçre, Münih, Köln, Frankfurt, Bonn, Viyana, Roma, Paris, Marsilya, Atina Olmak Üzere Yurtdışında 10 Yıl Süreyle Araştırmalar Yaptı, Sergiler Düzenledi. Çok Üreten Bir Sanatçı Olarak Tanındı. 1983'De İstanbul Odakule'de Düzenlenen 100. Sergisinin Açılışından Bir Gün Sonra Öldü. Ölümünden Kısa Bir Süre Sonra Aynı Yerde Adına Bir Retrospektif Sergi Düzenlendi. Yaşamını Resim Yaparak Kazanan Safî, Yetenekli Gençlere Öğretmenlik Yaptı. Naci Kalmukoğlu İle Birlikte Resimler Gerçekleştirdi. Klasik Ve Gerçekçi Çizgilerle İzlenimci Duyarlığı Birleştirdi. Resimlerinde Renkçi Bir Anlayışla, İşlek Fırça Vuruşları Kullandı. Çallı Kuşağının Portre Ölü Doğa Ve Manzara Geleneğine Bağlı Kaldı. Konuları Arasında Kırsal Kesim Ve Kent Görünümleri, Günlük Yaşam Sahneleri, Halktan Özgün Kişilerin Tiplemeleri, Folklorik Düzenlemeler, Belgesel, Tarihsel Nitelikli Yapıların Yanısıra, Değişik Avrupa Kentleri İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Kilyos Gibi Yörelerden Sokak, Cami, Kaleiçi Evleri Gibi Zengin Bir İzlenim Birikimi Yer Aldı.

Detaylar
Lot: 19 » Resim

EROL SARAFYAN

Tuval Üzeri Yağlıboya - Duralite Marufle-

İstanbul’da 1937 Yılında Doğan Sarafyan Yüksek Mimar Harutyun Sarafyan’ın Oğludur. Babası Ve Büyükbabası Da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden Mezundur. Henüz Çocuk Denecek Yaşta, Desenlere Karşı Büyük İlgi Duyduğu İçin Ressamlığa Ve Heykelciliğe Yönelmiştir. Hintliyan İlköğretim Okulu Ve Getronagan Lisesi’nden Mezun Olduktan Sonra, 1961 Yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Dekoratörlük Dalında İhtisas Elde Etmiştir.

Detaylar
Lot: 29 » Resim

RIZA KORMAZ

Tuval Üzeri Yağlıboya, 80x130 Cm

Rıza Korkmaz: 1951 Yılında Karadeniz Ereğli Doğumludur. Henüz 7 Yaşında Bir Kazada Hem Annesini Hem De Babasını Kaybetmiştir. Hayatin Henüz Başında Öksüz Kalan Ressam Safranbolu Yetiştirme Yurduna Verilmiştir. Yetiştirme Yurdunda Hayatına Devam Eden Ressam Yurtta Ve Okulunda Resme Olan Yeteneği İle Tüm Çevresinin İlgisini Çekmiş Şehrin Önde Gelenleri Tarafından Okutulmuştur. Evli Ve 4 Çocuk Babası Olan Ressam Devlet Kurum Galerileri Ve Özel Sanat Galerilerinde Sayısız Kişisel Sergiler Açmış Olup Yurtiçi Ve Yurtdışı Sayısız Resim Vermiştir. 72 Yaşında Safranbolu' Da Yaşamını Sürdüren Ressam Resim Çalışmalarına Kendi Atölyesinde Devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 37 » Resim

NURİ BATTAL

Tuval Üzeri Akrilik Boya, 70x100 Cm

Nuri Battal Sanatsal Yaklaşımını; Objeye Bağlı Olmadan, Soyut Bir Şekilde Evrendeki Kaosun Bir Düzen İçinde Lirik Geometrik Olarak Tanımlayabiliriz. Figürlü Resimlerinde Bile Yine Soyutlaştırarak Yaşamın Karmaşasının Evrensel Tınılarla Bir Düzen İçinde Olduğunu Rekonstrüktif Bir Anlatım İle Tarifler. Soyut Çalışmalarında Işık, Simetri, Perspektif, Oran, Form, Gibi Temel Resim Öğretilerini Reddederek Yaşam Enerjisini, Heyecan Ve İçsel Duygusallığı, Sonsuz Mutluluk Ve Hüzünü Aynı Anda En Primitif Ve Sade Anlatımlarla Rekonstrükte Ederek İzleyicisine sunar.

Detaylar
Lot: 38 » Resim

ÜMMET KARACA

Tuval Üzeri Yağlıboya, "Ayvansaray'da Kış", 1956 Tarihli. 65x100 Cm

Ümmet Karaca: 1956 Gürcistan'da Doğdu. 1978 - 1982 Tiflis Yüksek Ressamlar Okulunda Öğrenim Gördü, Çalışmalarına İstanbul'da Sürdürüyor. Kişisel Sergiler 1987 Tiflis, Gürcistan 1993 Varol Sanat Galerisi, İstanbul (Kişisel) Tüyap Sanat Fuarı, Varol Sanat Galerisi, İstanbul 1995 Tüyap Sanat Fuarı, Galeri Artist, İstanbul (Kişisel) 1997 Ankara Odtü Mustafa Parlar Galerisi, Ankara (Kişisel) 1998 Teku Sanat Galerisi, Ankara (Kişisel) 1999 Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul (Kişisel) Atatürk Resim Heykel Müzesi, Ankara (Kişisel) 2000 Büyükada Anadolu Kulubü, İstanbul (Kişisel) 2002 Kemer Country, İstanbul (Kişisel) 2004 Akyol Sanat Evi, İstanbul (Kişisel) 2016 Deyim Sanat Galerisi Karma Sergiler Deyim Sanat Galerisi 2012-2020.

Detaylar
Lot: 43 » Resim

GÜNEŞ ÇAĞLARCAN

Tuval Üzeri Karışık Teknik, 120x80 Cm

Güneş Çağlarcan, İstanbul'da yaşayan multidisipliner bir ressam ve piyanisttir.  Resimlerinde akrilik, yagliboya ve karisik teknik kullanir.  Çalışmalarında, nesneler ve geçmiş deneyimler arasındaki ilişkiyi aramak için psiko-görselleri ve insan algısının manipülasyonunu kullanir.  Algıyı, beyni zahmetsizce nesneleri tanımlamaya zorlayan nihai bir kod çözücü oge olarak gorur.
Bir piyanist/ressam olarak Çağlarcan, müzik ve görsel arasındaki ilişkiyi bulur ve bu malzemeleri biçimsel bir yapı olarak benimser.  Sergi ve enstalasyonlarında besteciler ve sanatçılarla işbirliği yapıyor.
‘Hepimizin rengarenk hayatları var gibi görünse de, karanlık gölgelerle temsil edilen derin üzüntülerimiz ve gizli korkularımız var’ sozuyle Golgeler Kolleksiyonunu tanimlar.

Detaylar
Lot: 44 » Resim

BURCU YAVUZ

150 Cm

Burcu Yavuz: 1979 Karabük Doğumlu Sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Mezun Olduktan Sonra Resim Çalışmalarının Yanında Uzun Yıllar Tv’de Kültür Sanat Programlarının Yapımcılığını Ve Sunuculuğunu Yaptı. Bodrum’a Yerleşmesiyle Birlikte Atölyesini Kuran Sanatçı Çalışmalarına Hâlen Burada Devam Etmektedir. Yurt İçi Ve Yurt Dışında Bir Çok Karma Ve Kişisel Sergilerde Yer Almıştır. Paris’te Bulunan ‘Louvre’ Müzesinin Düzenlediği Dünya Çapındaki Fuarda Bir Çok Kez Ülkemizi Temsil Etmiştir. 2018’De Marsilya’da Düzenlenen Konsolosluklar Arası “Consul’art” Da Ve “Cannes Art Fair” De Yine Ülkemizi Temsil Etmiştir. Sanatçı Eserlerinde Yer, Zaman Ve Mekan Algısı Olmaksızın Kozmos’u Resmetmiştir. Bilinmezliği Merak Etmiş, Ona Gelen Mesajlar Doğrultusunda Eserlerini Ortaya Çıkarmıştır. Evrenin Sırlarla Dolu Noktasından Hareketle, Tüm Dinlerde Ortak Birleşen Olan “Araf Zamanı” Onu Çok Etkilemiştir. Ve Yine Zaman Ve Mekanı Asla Bilinemeyen Bu Gizemli Durumu Tuvaline Yansıtmıştır. Konu Olan Bu Durum, Sanatçının Tekniksel Anlamda Gelişimini Şekillendirmiştir. Çok Fazla Teknik Ve Malzeme Zenginliği İle Kendine Has Bir Üslûp Yaratmıştır. Eserleri Yurt İçi Ve Yurt Dışında Birçok Koleksiyona Girmiştir. Sanatçıya Ait 200x200 Ebadında İki Eseri Qatar Çağdaş Sanatlar Müzesinde Sergilenmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki