• Cancel
    Filter
Filter

17. "BAYRAM FIRSATI" RESİM MÜZAYEDESİ

17. "Bayram Fırsatı"" Müzayedemize 21 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE Günü Saat 21.00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. Saat 21.02 itibariyle CANLI müzayede başlayacaktır. Her lotun ekranda kalma süresi 15 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkarak son 15 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 10 saniye daha uzayacaktır. 

Komisyon Oranı %15 olup fatura düzenlenmediği takdirde KDV indirimi uygulanır. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN İTİBAREN 7 İŞ GÜNÜDÜR.
 
Müzayedemizde yer alan tüm resimler Yüksek Ressam/Restoratör Bayram KARŞİT  tarafından ekspertiz edilip onaylanmıştır.
 

Satışa çıkarılan tüm eserleri müzayede süresince Bağlarbaşı Mahallesi, Şahin Sokak, No. 11, Maltepe, İstanbul adresindeki galerimizi ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

Lot: 1 » Tablo

Ekrem Kahraman, Tuval Üstü Yağlıboya Tablo. 40x55 Cm

Ekrem Kahraman (1948): 1971 Yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden Mezun Oldu. Çeşitli Orta Öğretim Kurumlarında Öğretmenlik Yaptı. 1989’Da Öğretmenlikten Ayrılarak Profesyonel Sanatçı Yaşamını Tercih Etti. Plastik Sanatlar Alanında Teorik Yazılar Yazdı. Yazıları Çekirdek Sanat, Sanat Çevresi, Türkiye’de Sanat, Genç Sanat Dergilerinde Yayımlandı. 16 Ödül Kazandı, Sanatı Hakkında Çok Sayıda Kitaplar, Kataloglar Ve Broşürler Yayınlandı. Çok Sayıda Resmi Ve Özel Koleksiyonlarda Resimleri Bulunmaktadır.

Details
Lot: 2 » Tablo

Nuri Yakupov, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 53x62 Cm

Kırım Devlet Sanatçısı Nuri Yakubov 18 Aralık 1963’Te Taşkent Bölgesi Yangiyul Şehrinde Doğdu. 1980 – 1984 Benkov Cumhuriyet Sanat Okulunda Okudu. 1993’Te Surikov Moskova Devlet Akademik Sanat Enstitüsünü Başarıyla Bitirdi. Aynı Yıl Ukrayna Sanatçılar Birliğine Üye Oldu. Nuri Yakubov’un Eserleri Kişisel Veya Grup Olarak Akmescit, Kefe (Feodosiya), Eski Kırım, Kiev, Moskova, Türkiye, Polonya, Macaristan, Almanya, Fransa, İsviçre, Japonya, Hong Kong’da Yapılan Sergilerde Yer Aldı. Eserleri Ayrıca Ukrayna, Özbekistan, Türkiye'de Bu Ülkelerin Devlet Başkanları Da Dahil Olmak Üzere Çeşitli Özel Koleksiyonlarda Bulunuyor.

Details
Lot: 5 » Tablo

Ümmet Karaca, "Ayvansaray'da Kış", Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 1956. 65x100 Cm

Ümmet Karaca: 1956 Gürcistan'da Doğdu. 1978 - 1982 Tiflis Yüksek Ressamlar Okulunda Öğrenim Gördü, Çalışmalarına İstanbul'da Sürdürüyor. Kişisel Sergiler 1987 Tiflis, Gürcistan 1993 Varol Sanat Galerisi, İstanbul (Kişisel) Tüyap Sanat Fuarı, Varol Sanat Galerisi, İstanbul 1995 Tüyap Sanat Fuarı, Galeri Artist, İstanbul (Kişisel) 1997 Ankara Odtü Mustafa Parlar Galerisi, Ankara (Kişisel) 1998 Teku Sanat Galerisi, Ankara (Kişisel) 1999 Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul (Kişisel) Atatürk Resim Heykel Müzesi, Ankara (Kişisel) 2000 Büyükada Anadolu Kulubü, İstanbul (Kişisel) 2002 Kemer Country, İstanbul (Kişisel) 2004 Akyol Sanat Evi, İstanbul (Kişisel) 2016 Deyim Sanat Galerisi Karma Sergiler Deyim Sanat Galerisi 2012-2020

Details
Lot: 6 » Tablo

Selahattin Kara, "Antalya Kaleiçi-Yat Limanı" Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 70x80 Cm

Selahattin Kara (1958): 1978 Yılında Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü Bitirdi. 1979-84 Yılları Arasında Resim Öğretmenliği Yaptı. İki Yüzün Üzerinde Karma Sergiye Katılan Sanatçı, 1984'Den Beri Çalışmalarına İstanbul'daki Atölyesinde Devam Etmektedir.

Details
Lot: 7 » Tablo

Mehmet Refik Gün, Kağıt Üzeri Karışık Teknik. 100x70 Cm

Mehmet Refik Gün (1954 - 2014): 1954 Yılında Doğan Ressam 1983’Te Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde Eğitim Gördü. Sayısız Karma Sergiye Katılan Çok Sayıda Kişisel Sergi Açan Sanatçı, İtalya, Fransa, New York, Roma Ve Berlin’de Resim Çalışmalarına Devam Etti. Resmin Yanı Sıra Fotoğrafa Da Yönelen Gün, Son Sergisinde Tekrar Tuval İşleri Yapmıştı. Berlin Sanat Çevrelerinde Denis Gün İsmiyle De Tanınan, İksv’nin Kurucusu Aydın Gün’ün Oğlu Olan Ressam Mehmet Gün Uzun Yıllardır Yaşadığı Berlin'de Vefat Etmiş, Cenazesi Türkiye'ye Getirilerek Kanlıca, Beykoz'daki Kanlıca Mezarlığı'nda Aile Kabristanına Defnedilmiştir. Yapıtlarında Kavramsal Anlayışı Temel Alan Gün, Beyaz Zemin Üzerinde Leke Ve Kaligrafi Kullanarak Eserlerini Yorumluyordu.

Details
Lot: 8 » Tablo

Berna Türemen, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 45x35 Cm

Berna Türemen (1945, - ) : 1968'De İdtgsyo'yu Bitirdi. İlk Kişisel Sergisini 1976'Da, İstanbul'da (Melda Kaptana) Açtı. Yurt Dışında Karma Sergilere Katıldı. Türk Resim Sanatı'nın Önemli Sanatçılarından Berna Türemen, 1968 Yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nu Bitirmiş, Yurtiçi Ve Yurtdışında Pekçok Kişisel Ve Karma Sergiye Katılmış Ve Çeşitli Ödüller Almıştır. Önemli Ödüllerinden Biri 1985 Gabrova Bienali Desen Dalı Ödülüdür. Sanatçının Okul Yıllarında Soyut Olarak Başlayan Çalışmaları, Daha Sonraki Dönemlerinde Figüre Dönüşmüştür. Yaşadığı Dönemi Resimlerinde Detaylarla Ve Renklerle En İnce Ayrıntısına Kadar Veren Türemen, Konuyu Resme En İyi Şekilde Aksettirmiş, İzleyiciyi Yaşadığı Dönemden Koparmamıştır. Kadın Ve Kedi Teması Üzerinde Yoğunlaşan Çalışmalarında, Saf Bir Anlatım Biçimi, İronik Motiflerle Zenginleştirilir. Güncel Akım Ve Eğilimlerin Dışında, Spontan Ve Duyarlı Bir Çizgi Dili Yaratılmaya Çalışılır. Sanatçının Yapıtları Yurtiçi Ve Yurt Dışında Özel Koleksiyonlarda, Ürdün-Amman Müzesinde, Lizbon Büyükelçiliği'nde, Bulgaristan Gabrova Müzesi'nde, İzmir Dyo Müzesi'nde Bulunmaktadır. Ödüller: 1975 Akrd (Başarı Ödülü) 1976 "Arkeoloji Müzeleri Açık Hava Sergisi'' (Resim Dalı Başarı Ödülü) 1977 "Arkeoloji Müzeleri Açık Hava Sergisi'' (Resim Dalı Başarı Ödülü) 1979 Akbank Resim Yarışması (Başarı Ödülü) 1985 Gabrova Bienali (Desen Dalı Üçüncülük Ödülü)

Details
Lot: 12 » Tablo

Hüseyin Cahit Derman, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 90x120 Cm

Hüseyin Cahit Derman 1951’De İstanbul’da Doğdu. Küçük Yaşlarda Pertev Boyar‘In Yanında Sürdürdüğü Çalışmalarla, Empresyonist Resmin İnceliklerini Öğrendi. İlk Kişisel Sergisini 1971’De İstanbul’da Gerçekleştirdi. 1973’Te İdgsa Resim Ve Dekoratif Sanatlar Bölümüne Girdi. Ancak, Sanatçı, Seramik Bölümünde Öğrenim Görmeyi Tercih Etti. Daha Sonra Öğrenimine Ara Vererek İtalya’ya Restorasyon Çalışmaları Yapmak İçin Gitti. Buradan Da Fransa Ve İngiltere’ye Geçti. 1974’De Resim Çalışmaları İçin Gittiği Paris Ve Londra’da İki Karma Sergiye Katıldı. Yurda Döndüğünde Dinçer Erimez’in Atölyesine Devam Etti. 1979’Da Akademi’de Yarım Kalan Seramik Eğitimini Tamamladı. Çalışmalarını Halen İstanbul’da Sürdürmektedir.

Details
Lot: 14 » Tablo

Şahin Paksoy, Karton Üzeri Karışık Teknik Tablo 35x26 Cm

Şahin Paksoy (1952 - ) : Türkiye’deki Çok Çeşitli Kültürlerin İçinden Çıkan Ve Bu Toprakların Meydana Getirdiği Özellikleri Kullanarak, Hayal Süzgecinden Geçen İmleri Yapıtına Aktarıyor Sanatçı. Bu Oluşumu Yaratabilmek İçin Orta Asya’ya, Anadolu’ya, Bizans’a, Selçuklu’ya Ve Osmanlı’ya Bakıyor. Onların Resmi Değerlendirme Tarzını Kendi Hayal Dünyasında Kurup, Çağdaş Türk Resmini Ortaya Koymaya Çalışıyor. Kısılan Gözlerde Bazen Osmanlı Minyatürleri, Bazen Bizans İkonaları, Bazen İse Selçuklu Halıları Bizi Karşılıyor.

Details
Lot: 15 » Tablo

Behruz Kuul, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 50x50 Cm

Behruz Kuul (Bahruz Guliyev) : 1988 Yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde Doğdu. Babası Cemşid Guliyev'in Güzel Sanatlar Konusundaki Hobisi, Küçük Bahruz'un Çocukluğundan İtibaren Boya Ve Atölye Atmosferinde Büyüyeceğini Belirlemesi İçin Verimli Bir Zemin Yarattı. 2005-2009 Nahçıvan Devlet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Okudu Ve Eğitimi Sırasında Yeteneği İle Fark Edildi. Mezun Olduktan Sonra 2010 Yılında Nahçivan Ressamlar Birligi Tarafından Kendisine Tahsis Edilen Atölyede Bağımsız Olarak Çalışmaya Başladı. Aynı Yıl Azerbaycan Ressamlar Birliği Üyeliğine Seçildi. 2010-2015 Yıllarında Yurt İçinde Ve Yurt Dışı Sergilerine, Yarışma Ve Festivallerine Eserlerile Katıldı. 2015 Yılında Türkiye Cumhuriyeti'ne Taşınmış Olup Yaratıcı Çalışmalarını İstanbul Ve Bodrum Atölyelerinde Sürdürmektedir. O Yıldan Bu Yana Çalışmalarını Türkiye'deki Birçok Yerel Sanat Fuarı, Festival Ve Sergide Başarıyla Sergiledi. Türkiye'nin Farklı Bölgelerinde 4 Kişisel Sergisiyle Sanatseverlerin Karşısına Çıktı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere Ve Amerika'da Özel Koleksiyonlarda Tutulmaktadır. Behruz Kuulun Yaratdığı Yapıtlarda İnsanın Doğası Ve Psikolojisi Üzerinden Anlam Arayışları Kavramları İle Biçimlenmektedir. Ressam Farklı Perspektif Acısı İle İmpasto Tekniğinin Gücünden Yararlanarak Bir Anlamda Sanki Bir Analist Terapist Gibi Bilinçaltının Doğa Üzerinde Etkileşimini, Kentleşmenin Getirdiği Yalnızlık İzolasyon Hayatda Varoluşcu Yönelimin Ritmik Kompozisyonlarını Aktarmaktadır. Ressam Kentleşmenin İnsanın Davranışına Onun Psikolojisine Etkisini Doğadaki Tenha Ağaçlarla, Bazen Arka Planda Üç Boyutlu Semadaki Bulutların Harmonik Dinamiği Fluid Art Tekniğine Benzer Renk Patlaması İle Hiperbolik Hatlar Yaratarak, Sanki İnsanın Psikolojik Duygusal Durumunun İmgeselden Simgesele Geçmiş Transformasyonunu Tasvir Etmişdir. Sanat Estetiğinin İfadesi İle Behruz Kuul Tarafından Harmanlanmış Romantizm Metodu İle İnsanın Bireysel İç Dünyası Beraber Toplumsallaşmış Kalıpları Da Konu Almıştır.

Details
Lot: 16 » Tablo

Kemal Zeren, Duralit Üzeri Yağlıboya Tablo. 34x29

Ressam Kemal Zeren 1901 Yılında İstanbul'da Doğdu. İstanbul Muallim Mektebi Tatbikat Bölümü'nü Ve 1921'De Tefeyyüz İdadisi'ni Bitirdi. Aynı Yıl Girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Güzel Sanatlar Bölümü'nde Sırasıyla Sekiz Yıl Hikmet Onat, İbrahim Çallı, Namık İsmail Atölyelerinde Çalıştı.

Details
Lot: 19 » Tablo

Viçen Arslanyan (1865-1935), "Ayasofya Cami Kapısı", Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 55 X 39 Cm.

 

Viçen Arslanyan (1865-1935): Ermeni Asıllı Türk Ressam Viçen Arslanyan 1865 yılında doğmuştur.

Osman Hamdi Beyin müdürlüğü devrinde Sanayii Nefise mektebinde çalışmış, uzun yıllar Galatasaray Lisesinde ve Ermeni okullarında resim öğretmenliği yapmıştır.

Resimlerinde daha çok iç mekanları seçen ve Şevket Dağ'ın üslubuna yakın eserler üreten sanatçı, kara kalem, yağlı boya ve sulu boya çalışmalar yapmıştır.

Özellikle cami içi çalışmaları ve kadraj anlayışı dikkat çekicidir. Günümüzde, zaman zaman bazı eserleri müzayedelerde bulunabilmektedir.

Sanatçının yetiştirdiği önemli ressamlar arasında Fikret Mualla yer almaktadır.

Details
Lot: 20 » Tablo

Ahmet Fazıl Aksoy, Duralite Marufle Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 1949. 30x25 Cm

Ahmet Fazıl Aksoy (1949– ) : Türk Empresyonist Ressam Ahmet Fazıl Aksoy 1949’Da Samsun’da Doğdu. İlk Ve Ortaöğretimini Burada Tamamladıktan Sonra İstanbul Hukuk Fakültesinde Eğitimine Devam Etmiştir. Mezun Olduktan Sonra Kısa Bir Süre Avukatlık Yapan Sanatçı, 1980’Den Sonra Tamamıyla Resme Döndü. Empresyonizmi Kendi Resim Anlayışıyla Yorumlayan Sanatçı, Daha Çok İstanbul Resimleriyle Tanınır. Sanatçının En Önemli Özelliklerinden Biri Resim Sehpası İle İstanbul Köşelerinin İzini Sürmesi Ve Günün Işıklarını Yakalama Çabasıdır. Prof. Tuğray Kaynak’ın İfadesiyle, Bu Kuşak İçinde En İçten, Duyarlılığı En Yüksek, En Otantik Ve Özgün Fırça Tuşlarına Sahip Olan Sanatçıdır. İstanbul Resimleri İle Tanınan Sanatçı, Bu Şehrin Dünyanın En Güzel Ve En Resimsel Şehri Olduğunu Söylemektedir. Çalışmaları İstanbul Ressamları Diye Anılan Grubun Oluşmasına Katkıda Bulunmuş Ve Ülkemizdeki Empresyonist Ressamların Gelişmesine Neden Olmuştur. Sanatçı Çalışmalarına İstanbul’da Devam Etmektedir.

Details
Lot: 24 » Tablo

Ercüment Kalmık, Karton Üzeri Yağlıboya Tablo. 30x37 Cm

Ercüment Kalmuk, (1909 - 1971) : 1909 Yılında İstanbul'da Doğan Ercüment Kalmuk, Aslında Güzel Sanatlar Akademisi'nin Resim Bölümü'nü Bitirerek Resim Dalında Şöhret Yapmış Bir Sanatçıdır. Ancak 1937'Deki Mezuniyetinden Sonra İki Yıl Ve 1940'Dan Hemen Sonra Da Uzun Süre Çeşitli Gazete Ve Dergilerde Bazı İllüstrasyon Ve Çizgiroman Çalışmalarına Da İmza Atmıştır. Bunlardan En Önemlisi Yavrutürk Dergisinde 1936 Yılında Rakım Çalapala Tarafından Yaratılan Ve Senaryoları Yazılan Çetin Kaptan'dır. Çetin Kaptan'ın Başından Geçenler Adlı Başlık Altında Uzun Süre Bu Çocuk Kahramanın Maceralarım Hazırlamıştır. Ercüment Kalmık, Akademide Öğrenciliğini İbrahim Çallı'nın Eğitmenliğinde Tamamlamış Ve Burada Aldığı Desen Ve Çizgisel Anlatım Tekniklerini Hazırladığı Çetin Kaptan'da Da Kullanmıştır. Yaptığı Resimlerde Doğal Görüntüye Önem Veren Bir Tarz Uygulayan Kalmuk, Çizgiroman Bantlarında Da Bu Noktaya Ağırlık Vermeye Çalışmış Ve Gerek Çizim Bütünlüğünün Gerekse Arka Fon Atmosferinin Gerçekçiliğini Sağlamak İçin Çizdiği Detaylara Dikkat Etmiştir. Çetin Kaptan Adlı Karakteri 1940'Ların Hemen Başında Popülaritesinden De Yararlanarak Yine Yavrutürk Dergisi İçin Hazırladığı Adem Baha'nın Torunu Başlıklı Seri İçinde Başrolde Kullanmıştır. Kalmuk, Ardında Sayısız Resimden Oluşan Bir Koleksiyon Ve Çizgiroman Karesi Bırakarak 1971 Yılında İstanbul'da Ölmüştür.

Details
Lot: 25 » Tablo

Mustafa Ayaz, Karton Üzeri Karışık Teknik Tablo. 35x26 Cm

Mustafa Ayaz (1938 - ) : Ressam, Akademisyen, Güzel Sanatlar Profesörü. 1938 Yılında Trabzon’da Doğdu. 1963 Yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim- İş Bölümünü Bitirdi. 1966’ Da Aynı Kurumda Asistan Olarak Çalışmaya Başladı. 1985- 87 Yılları Arasında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Görev Yaptı Ve Oradan Emekli Oldu. 1987 Yılında Profesör Olan Mustafa Ayaz, Aynı Yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Atandı. 1988 Yılı Başında Bu Görevinden De Ayrılan Sanatçı Serbest Çalışmakta Ve Ankara’da Yaşamaktadır. Birçok Kişisel Sergi Açtı. Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, Abd, İngiltere, Cezayir Ve Almanya Gibi Pek Çok Ülkede Karma Sergi Ve Bienallere Katılan Sanatçının Üç Yüzden Fazla Yapıtı Yabancı Ülke Koleksiyonlarında, Üç Bine Yakını Da Yerli Koleksiyonlarda Bulunmaktadır. Prof. Dr. Mustafa Ayaz, Sanat Görüşünü Açıklarken, ‘Çizerek Boyayarak Düşünmek, Çizerek Boyayarak Sevmek Beni Mutlu Ediyor. Günlük Yaşamda Beni Etkileyen Olay, Coşku Ve Düşünceleri Kalıcı Kılmak Ve Onların Anısını Tekrar Yaşamak İçin Resim Yaparım’ Diyen Sanatçı, Birçok Ödül Kazanmıştır.

Details
Lot: 26 » Tablo

Behruz Kuul, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 30x21 Cm

Behruz Kuul (Bahruz Guliyev) : 1988 Yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde Doğdu. Babası Cemşid Guliyev'in Güzel Sanatlar Konusundaki Hobisi, Küçük Bahruz'un Çocukluğundan İtibaren Boya Ve Atölye Atmosferinde Büyüyeceğini Belirlemesi İçin Verimli Bir Zemin Yarattı. 2005-2009 Nahçıvan Devlet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Okudu Ve Eğitimi Sırasında Yeteneği İle Fark Edildi. Mezun Olduktan Sonra 2010 Yılında Nahçivan Ressamlar Birligi Tarafından Kendisine Tahsis Edilen Atölyede Bağımsız Olarak Çalışmaya Başladı. Aynı Yıl Azerbaycan Ressamlar Birliği Üyeliğine Seçildi. 2010-2015 Yıllarında Yurt İçinde Ve Yurt Dışı Sergilerine, Yarışma Ve Festivallerine Eserlerile Katıldı. 2015 Yılında Türkiye Cumhuriyeti'ne Taşınmış Olup Yaratıcı Çalışmalarını İstanbul Ve Bodrum Atölyelerinde Sürdürmektedir. O Yıldan Bu Yana Çalışmalarını Türkiye'deki Birçok Yerel Sanat Fuarı, Festival Ve Sergide Başarıyla Sergiledi. Türkiye'nin Farklı Bölgelerinde 4 Kişisel Sergisiyle Sanatseverlerin Karşısına Çıktı. Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere Ve Amerika'da Özel Koleksiyonlarda Tutulmaktadır. Behruz Kuulun Yaratdığı Yapıtlarda İnsanın Doğası Ve Psikolojisi Üzerinden Anlam Arayışları Kavramları İle Biçimlenmektedir. Ressam Farklı Perspektif Acısı İle İmpasto Tekniğinin Gücünden Yararlanarak Bir Anlamda Sanki Bir Analist Terapist Gibi Bilinçaltının Doğa Üzerinde Etkileşimini, Kentleşmenin Getirdiği Yalnızlık İzolasyon Hayatda Varoluşcu Yönelimin Ritmik Kompozisyonlarını Aktarmaktadır. Ressam Kentleşmenin İnsanın Davranışına Onun Psikolojisine Etkisini Doğadaki Tenha Ağaçlarla, Bazen Arka Planda Üç Boyutlu Semadaki Bulutların Harmonik Dinamiği Fluid Art Tekniğine Benzer Renk Patlaması İle Hiperbolik Hatlar Yaratarak, Sanki İnsanın Psikolojik Duygusal Durumunun İmgeselden Simgesele Geçmiş Transformasyonunu Tasvir Etmişdir. Sanat Estetiğinin İfadesi İle Behruz Kuul Tarafından Harmanlanmış Romantizm Metodu İle İnsanın Bireysel İç Dünyası Beraber Toplumsallaşmış Kalıpları Da Konu Almıştır.

Details
Lot: 31 » Tablo

Ali Demir, Duralit Üzeri Yağlıboya Tablo. 30x80 Cm

Ali Demir (1931-2015): Ali Demir, 1947'Den Beri, Profesyonel Anlamda Resimle Uğraşıyor. Sanatçının 1968'Den Bu Yana Yaptığı Resimler, Anadolu'dan İzlenimlerle Oluşmuştur. Eserlerinde Kahverengi Ve Tonları Çok Kullanılmış Ve Sanatçının Biçiminin Oluşmasında Bu Rengin Özel Bir İşlevi Olmuştur. Yurt İçi Ve Yurt Dışı 100'Ü Aşkın Kişisel Sergi Düzenlemiş, Katıldığı Yarışmalı Sergilerde Dört Ödülle Ödüllendirilmiş Olan Sanatçı, ?' İnsanımız Ve Doğamızdaki Özgün Ulusal Kimlikli Dokuyu Çalışıp, Sonuçta Bizim Resmimizi Oluşturmak İstedim'' Demektedir.

Details
Lot: 38 » Tablo

Salim Özüdoğru, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 45x35 Cm

Salim Özüdoğru- (1927- ) : Samsun Gazi Caddesinde "Ressam Salim" Adlı Atölyesini 1949 Yılında Açmıştır. Yaptığı İlk Tuval 500’Den Fazla Resminin Amerika’ya Gittiği Düşünülüyor,Ağırlıklı Olarak Amerikalılara Portre Çalışmış. Ankara Ve Samsun’da Bulunduğu Yıllarda Siyasilerin Ve Askerlerin Resimlerini Yapan Özüdoğru, 1970 Yılında İstanbul'a Yerleşerek Boğaziçi’nde Bulunan Tüm Tarihi Yalıları Ve Diğer Tarihi Eserleri Tablolarına Aktardı. Özüdoğru’nun Eserleri Sakıp Sabancı Müzesi, Yıldız Sarayı Müzesi, Seniye Sultan Köşkü Ve Askeri Müze Gibi Değerli Müzeler İle Şakir Eczacıbaşı Gibi Önemli İsimlerin Özel Koleksiyonlarında Yer Aldı.

Details
Lot: 41 » Tablo

Faruk Cimok, Palet Üzeri Yağlıboya 38x25 Cm

Faruk Cimok (1956 - ) : Ressam Namık İsmail, Hüseyin Avni Lifij, Şevket Dağ Gibi Kafkasya Kökenli Olup 1956'Da Hatay-Reyhanlı’da Doğdu. 1979'Da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden Mezun Oldu. Mezun Olduğu Aynı Yıl İlk Kişisel Sergisini Açtı. O Tarihten Günümüze Kadar 23 Kişisel Sergi İle Sanat Severlerle Buluştu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Ve Özel Atölyesinde Çalışmalarını Sürdürmektedir. Genelde Eserlerinde Beyoglu, Çiçek Pasajı, Kumkapı Ve Ada Resimleri Gibi Konularda Yoğunlaşır. Bu Eserlerinde Cogunlukla Güvercin Figürleri Eklemesinden Kuşçu Ressam Lakabını Almıştır.

Details
Lot: 47 » Tablo

İsmet Yurtseven, Kontraplak Üzeri Yağlıboya Tablo. 1988. 50x65 Cm

İsmet Yurtseven (1923 - ) : 1923 Yılında İstanbul, Cihangir'de Doğdu. 7 Yaşında Geçirdiği Kızıl Hastalığı Nedeni İle İşitme Duyusunu Önemli Ölçüde Kaybetti. Resim Yapmaya Yönelmesinde Ve Manzara Ressamı Olarak Tanınmasında İstanbul'da Doğduğu Ve Çocukluğunu Geçirdiği Bu Evin Manzarasının, Boğazın Eşsiz Güzelliklerinin Büyük Payı Oldu. Resim Tutkusu, İlkokul Yıllarında Başladı. Ortaokulda Resim Öğretmenleri Olan Refik Epikman, Kerem Bıçakçı Ve Eşref Ünver'den; Halk Evlerinde De Arif Kaptan'dan Resim Dersleri Aldı. 1943 Yılında Etibank'ta Teknik Ressam Olarak Çalışmaya Başladı. 60'Lı Yıllara Kadar Resim Çalışmalarına Ara Verse De Tekrar Resim Çalışmaya Başladı. Saim Kanra Ve İbrahim Safi İle Çalışmalar Yaptı. Eşref Üren Ve Hikmet Onat'ın Çalışmalarında Bulundu. Cumhuriyet Döneminin Yetiştirdiği İlk Ressamlardan Olan İsmet Yurtseven, 2010 Yılında Hayata Gözlerini Kapatmıştır.

Details
previous
Go to Page: / 4
next